Sissela Nutley – hjärnforskare

Sissela har doktorerat i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska Institutet med fokus på hjärnans utveckling och formbarhet och hur hjärnan påverkas av till exempel datoriserad träning eller vad vi ägnar oss åt på fritiden. Sissela har även arbetat som forskningschef på världens största utbildningsföretag Pearson. Sedan 2018 är hennes primära fokus föreläsningsverksamhet, skriva böcker och rapporter, och konsultera myndigheter (Skolverket, Statens medieråd), företag (exempelvis Spotify, Cygni) och skolor i deras verksamhetsutveckling. Hon är också drivande inom den ideella föreningen Arts & Hearts där vetenskap kombineras med underhållning.

Sissela erbjuder en rad olika föreläsningar, både digitalt och analogt, inom hjärnans lärande, vårt psykiska välbefinnande och vår tankemässiga prestation. Alltid lättsmält, forskningsbaserat och med fokus på hur vi kan anpassa oss mer till hjärnans grundläggande förutsättningar.

Föreläsningar

Den hållbara hjärnan 
En praktisk föreläsning om hjärnans förutsättningar för fokus, prestation och välmående. Passar väl till både näringslivet, myndigheter och andra aktörer.

Distraherad – hjärnan, skärmen och krafterna bakom
Digitaliseringen har kommit snabbt och medför både möjligheter och utmaningar. Hur kan vi hantera en alltmer uppkopplad vardag och vad säger forskningen egentligen?

Lilla hjärnans utveckling – med eller utan digitala verktyg
Den unga hjärnans förutsättningar skiljer sig från den lite mer mogna hjärnan. Här får vi lära oss på vilket sätt och vad som är viktigt att tänka på för barns utveckling.

Hjärnan och lärande
Här ges en grundlig genomgång av vad som händer i hjärnan när man lär sig, vad som krävs, och hur vi skapar de bästa förutsättningarna för att stötta lärandet.

Share on

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart