Mikael Mortensen – Investeringsansvarig

Familj: Fru och en dotter på 15 år samt två bonusbarn 21 år och 26 år

Bor:
Sundbyberg och Fångsjöbacken

Intressen:
Jakt, skidåkning och travhästar

Övriga företag:
Cazpero AB, TidyApp Nordic, the17 & MOA family

E-post:
mikael.mortensen@the17.se

För mig är Backing the Future en central plattform för att få access till information och nätverk som jag som investerare kan använda. Det är viktigt för mig dels operationellt men också strategiskt i utvecklingen av de fonder och verksamheter jag är engagerad i. Detta för att på mest effektiva sätt bidra till att uppnå FN:s globala hållbarhetsmål.

Mikael är uppväxt i Östra Jämtland där familjen drev en ICA butik/lanthandel på fritiden blev det mycket längdåkning och utförsåkning. Mikael tog sin Civilekonomexamen redan 1990 vid Mittuniversitet och efter olika roller både privat och i offentlig verksamhet flyttade han ner till Stockholm 2000. Tidigt sökte han kontakter inom riskkapitalbranschen och fick möjligheten att bli partner vid SLS Life Science Venture redan 2004 – 2012.

Därefter har Mikael varit med vid uppstarten av Vidici Ventures där bland annat Lendify är startat. Mortensen satt med i styrelsen tom 2017. De senaste åren har han ägnat åt spännande uppdrag som rådgivare i omstruktureringar och försäljningar av både företag och investeringsfonder.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart