Marcus Jönsson – Partneransvarig

Familj: Sambo och två barn, 11 år och 7 år

Bor:
Spånga

Intressen:
Flugfiske, musik, golf och vin

Övriga företag: Durabilis Development, Nordic Innovation Lab & the17

E-post:
marcus@backingthefuture.se

Jag är med och startar Backing The Future för att kunna samla entreprenörer och innovationer som kan göra skillnad för framtida generationer. Att vara nära entreprenörskapet är mycket viktigt för mig men också att kunna accelerera innovationer med hjälp av marknadsledande företag är väldigt stimulerade. Idag kan ett möte mellan innovation och ett företag betyda internationell expansion över dagen. Fantastiskt.

Jag ser fram emot att få jobba ihop med våra mycket kompetenta kollegor på Backing The Future som också vill förändra gentemot hur hållbarhetsarbetet ser ut idag. Det kommer bli många spännande år framöver!

Marcus är uppvuxen i den lilla orten Jämshög i Blekinge där han främst ägnade sig åt att spela tennis, musik och teater. Han såg teatern som ett sätt att bygga upp ett bra självförtroende då teatern och musiken tvingade honom att stå inför folk och prata. Det var inget man fick lära sig i skolan så det var som ett bra och kreativt komplement till det mer teoretiska arbetet.

Marcus studerade på Blekinge Tekniska Högskola och direkt efter det bar det iväg till Stockholm. Efter några jobb inom logistiksektorn blev det rekrytering och HR-fokus. Marcus var VD och en av dem som byggde upp Studentwork i Sverige. Året 2016 var Marcus medgrundare och VD till Sharper i Sverige inom samma koncern. Bolaget var som en kompletterande verksamhet med konsult och rekryteringslösningar av mer senior kompetens. Efter förvärv av psykometriföretaget Psycruit implementerades Soft skills i varje process vilket var mycket framgångsrikt. Man lär sig att hard skills är bra att ha men rätt soft skills är nödvändigt.

Resan med Studentwork, Sharper och Psycruit till 400MSEK i omsättning och 100-tals anställda lärde sig Marcus att bygga starka organisationer, han vet vad som krävs för att ett team ska lyckas med sin företagsresa. Kultur och motivation slår KPI:er och press varje dag. Självledarskap och utbildning är nyckeln till framgång.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart