Henrik Sundström – Affärsutvecklare

Namn: Henrik Sundström

Familj: Fru och tre barn som är 11, 9 och 8 år

Bor:
Vaxholm

Intressen:
Sport och mat

Övriga företag: Durabilis Development, Nordic Innovation Lab & the17

E-post: henrik@backingthefuture.se

 

Efter många år inom näringslivet vill jag använda mina kunskaper för ett större sammanhang. Mitt mål är att använda mina erfarenheter för en positiv hållbar framtid. Jag vill bidra till att utveckla vår gemensamma ekonomi i en hållbar riktning och bygga relationer med omvärlden. Jag ser Backing The Future som en arena för framtida hållbara produkter och tjänster, där vi hittar synergier mellan olika ”stake holders”. Ett ekosystem som skapar möjligheter och snabb hållbar expansion när vi tar det bästa från SME´s och corporate för att skapa nytta.

Henrik Sundström växte upp i Örebro där all tid gick åt att spela fotboll och Ishockey. I sjuttonårsåldern ingick han i Örebro IK´s A-lags satsning för att nå Elitserien under säsongen 90-91 som en av målvakterna. Det blev dock aldrig ett NHL-proffs av Henrik, även om det var drömmen. Istället blev det en flytt till storstan år 94. Han landade i IT-sfären och arbetade inom olika IT bolag med främst försäljning och affärsutveckling. Den grunden gav honom en väg in på Panasonic 2008. 2015 blev Henrik erbjuden vd-posten på Panasonic Norden där han blev kvar i ca 3 år. Han ansvarade för ca 80 personer och ca 1,5 miljarder i omsättning.

Henrik har alltid varit intresserad entreprenörsskap och att själv bygga upp ett bolag. När möjligheten dök upp via Einride tog han chansen 2017. Einride är en av de mest intressanta tekniska startup´s på global nivå enligt Fortune. Där var han en viktig del i utvecklingen som Chief Commercial Officer.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart